Reisverzekering

Een reisverzekering is een verzameling van verschillende verzekeringsproducten / modules.

 • Ziektekosten
 • Hulpverlening (ongeval / pech )
 • Bagage
 • Ongevallen verzekering, soms met specifieke aanvullingen voor sporten met een verhoogd risico zoals wintersport en skaten.
 • Annuleringsverzekering
 • Expat verzekeringBij een aantal verzekeringen kunt u al of niet kiezen voor alle of enkele van deze modules of pakketten. Hoe meer van deze modules u neemt hoe duurder het wordt. Daar staat natuurlijk meer zekerheid tegenover.
  Kijk voordat u een reisverzekering neemt welke onderdelen van de reisverzekering u nodig hebt. Voor enkele risico’s bent u mogelijk
 •  al verzekerd. Door een complete reisverzekering (alle modules) aan te schaffen verzekert u zich mogelijk dubbel. Soms zijn op uw autoverzekering, inboedelverzekering of ziektekostenverzekering al risico’s gedekt die u op vakantie loopt. Controleert u dus bij uw autoverzekeraar of ziektekostenverzekeraar of u daar voor risico’s al gedekt bent en voorkom dubbel verzekeren. Mogelijk hoeft u alleen privé klinieken in het buitenland extra te verzekeren. Privé klinieken zijn niet op alle polissen gedekt.
  Ga bij het afsluiten van een reisverzekering dus even na:
 • of u al aanvullend verzekerd bent voor geneeskundige kosten via uw zorgverzekering;
 • of uw bezit al op een andere wijze is verzekerd (bijv. middels een kostbaarhedenverzekering).
 • of u al een rechtsbijstandverzekering heeft (dit hoeft dan niet apart via de doorlopende reisverzekering geregeld te worden).
 • of het wel nodig is om aanvullend verzekerd te zijn voor geneeskundige kosten;

PolenVakantieland.nl werkt nauw samen met Europeesche verzekeringen om u de beste verzekeringen aan te bieden. Klik hier en boek uw reisverzekering via PolenVakantieland.nl bij de Europeesche, maar ook vele andere maatschappijen bieden reisverzekeringen aan.

Weet u nu al dat u meer dan 1 x per jaar op vakantie gaat dan kunt u overwegen om in plaats van een kortlopende reisverzekering een doorlopende reisverzekering aan te schaffen. Er worden doorlopende reisverzekeringen aangeboden die al bij twee vakanties voordeliger zijn dan twee langere kortlopende reisverzekeringen.

Declareren reisverzekering

Vroeger moest u bij het declareren van een schade bonnen en nota’s opzoeken, opsturen via de post naar de verzekeraar en daarna geduldig afwachten.
Als u uw reisverzekering afsluit via PolenVakantieland.nl bij de Europeesche heeft u de mogelijkheid om snel en gemakkelijk uw bagageschade online te melden.
Online bagageschade melden kan 24 uur per dag, waar dan ook ter wereld. Dus direct in Polen of lekker thuis. Binnen 2 werkdagen na de melding is de schade uitbetaald.
Online schademelden is vooral gemakkelijk omdat het niet nodig is om originele stukken zoals aankoopnota’s op te sturen. Terwijl dat wel gevraagd wordt bij het schriftelijk indienen van een schade. Omdat de online schademeldingen steekproefsgewijs gecontroleerd worden bestaat er uiteraard een kans dat de originele stukken alsnog opgestuurd moeten worden. Daarom is het wel nodig dat u deze nog 3 maanden bewaard.

Annuleringsverzekering

Bij geboekte reizen kunt u het annuleringsrisico afdekken. Indien u dan onverhoopt niet op reis kunt heeft dat geen financiėle gevolgen.
PolenVakantieland.nl werkt nauw samen met Europeesche verzekeringen om u de beste verzekeringen aan te bieden. Klik hier voor uw annuleringsverzekering via PolenVakantieland.nl bij de Europeesche.

Speciale verzekeringen

Voor het verzekeren van enkele bijzondere risico’s zijn de standaard reisverzekeringen vaak niet afdoende.

Let goed op dat Skaten vaak is uitgesloten van uw ziektekostenverzekering. U kunt hiervoor een aparte Skate verzekering afsluiten.

Vooral als u langere tijd in het buitenland gaat werken (expats of stagiaires) loont het de moeite uw verzekeringen te controleren. Speciaal voor Nederlanders die in het buitenland gaan werken hebben verschillende aanbieders een Expat verzekering, een pakket verzekeringen dat exact kan worden afgestemd op de behoeften en omstandigheden van expats!