Bydgoszcz

Bydgoszcz is een belangrijk cultureel centrum in Polen. De Pommerse Philharmonic Hall, staat alom bekend om zijn perfecte akoestiek. Ieder jaar treden hier beroemde musici op tijdens de Bydgoszcz Music Festival en het Musica Antiqua Europae Orientalis Festival.

In het Opera Nova House kan men genieten van Poolse en wereldberoemde kunstenaars tijdens de Bydgoszcz Opera Festival. Op het podium van de Poolse Theater (Paszport Polityki laureaat Paweł Lysak) zijn meest interessante Poolse premieres uitgevoerd in het kader van de Première Festival.

Dankzij de verscheidenheid aan muziek clubs en pubs zal iedereen een heerlijke jazz (“Eljazz ‘), alternatieve muziek (” Mózg “), Blues (” Węgliszek’), of rock (“Kuźnia”) optreden vinden.

Ook wat tentoonstellingen betreft bent u in Bydgoszcz op de juiste plaats: het District Museum heeft de grootste collectie werken van Leon Wyczolkowski. In de Gemeentelijke Galery BWA vind u hedendaagse kunstenaars van over de hele wereld met hun moderne, alternatieve werken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *